Wat te doen op Ibiza

Op Ibiza is het hele jaar door van alles te doen. Hier komen van over de hele wereld mensen naartoe om de sfeer op het trendy eiland te beleven. Vooral in de zomermaanden wordt elke dag wel ergens op het eiland een groot feest, festival of evenement georganiseerd. Ook zijn er genoeg andere activiteiten voor vakantiegangers die voor wat meer rust komen. Lees hier alles wat er te doen is op Ibiza.

Feest op Ibiza

Op Ibiza is altijd iets te beleven. De clubs zijn wereldberoemd en trekken de bekendste DJ's van over de hele wereld aan. Er zijn het hele jaar door kleinere feesten en in de zomermaanden zijn er grote festivals en optredens in veel van de clubs die over het hele eiland te vinden zijn.

Opening van de clubs

In het voorjaar gaan alle grote clubs op Ibiza weer open na gesloten te zijn in de winter. Dit luidt het begin van het zomerseizoen in waarin de grootste feesten tot diep in de nacht worden gegeven. De openingen gaan vaak gepaard met grote, uitbundige feesten.

De meeste clubs op Ibiza gaan open in mei. De beste clubs op Ibiza worden gerekend onder de beste clubs ter wereld. De openingsfeesten in mei zijn daarom evenementen die je absoluut een keer meegemaakt moet hebben. Mis dus niet de grote feesten in clubs als Amnesia, Pacha en Ushuaïa.

International Music Summit

Elk jaar vindt op Ibiza het International Music Summit evenement plaats. Dit congres trekt artiesten van over de hele wereld naar Ibiza. Het meerdaags congres biedt de mogelijkheid om creatief talent te delen op het gebied van electronische muziek. Veel innovatie en inspiratie rond dit wereldberoemde congres.

Het congres vindt eind mei plaats en rond het congres worden de hele week grote feesten georganiseerd met grote namen uit de electronische muziek. Op Ibiza ten tijde van dit evenement? Mis dan niet de fantastische optredens en feesten.

Ibiza Gay Pride

Net als veel plekken op de wereld kent ook Ibiza een Gay Pride evenement. Een uitbundig een kleurrijk festival waar diversiteit groots gevierd wordt. Er vindt een grote parade plaats en op meerdere plekken en in meerdere clubs worden grote feesten georganiseerd.

Het festival wordt elk jaar in het midden van juni georganiseerd. Het trekt tienduizenden bezoekers van binnen en buiten Spanje en behoort tot een van de grootste gay pride evenementen van Europa. Op Ibiza ten tijde van dit feest? Vergeet dan absoluut niet om een kijkje te nemen bij de parade en andere evenementen.

DJ Awards

De DJ awards op Ibiza horen bij de meest prestigieuze prijzen op het gebied van electronische muziek. De Ibiza DJ awards worden ook wel de Oscars van de electronische muziek genoemd. Gepaard met de uitreiking van de DJ awards zijn er over het hele eiland grote feesten en treden de grootste DJ's op.

De DJ awards worden gehouden in september tegen het einde van het zomerseizoen. Met de vele grote namen uit de DJ wereld op het eiland en een groot aantal feesten in de clubs is dit absoluut een feest om een keer meegemaakt te moeten hebben.

Sluiting van de clubs

Net als de opening van de clubs in mei, wordt ook het sluiten van de clubs aan het einde van het zomerseizoen op Ibiza op grote wijze gevierd. Veel clubs zijn hierna voor maanden gesloten dus pak zeker nog een feest mee voordat het weer een half jaar duurt tot het volgende grote feest in jouw favoriete club.

De meeste clubs sluiten hun deuren in oktober. Van plan om in oktober naar Ibiza te gaan? Kijk dan zeker naar de verschillende clubs en wanneer ze hun grote sluitingsfeesten organiseren. Deze feesten zijn absoluut de moeite waard als je voor de winter nog een groots feest op Ibiza wil meemaken.

Clubs op Ibiza

Ibiza staat wereldwijd bekend om de clubscene. Hier zijn de grootste en meest spectaculaire clubs ter wereld te vinden. Bezoekers van over de hele wereld komen naar Ibiza om deze clubs mee te maken. Hier zijn met name in de zomer beroemdheden en de beste DJ's ter wereld te vinden. Hier een selectie van de beste clubs op het eiland.

Amnesia

Amnesia ligt aan de snelweg dichtbij het dorp San Rafael. De club bestaat al sinds 1976 en is in de laatste jaren meerdere keren uitgeroepen tot de beste club ter wereld. Met de beste DJ's en een superieur geluidsysteem is een nacht hier ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Pacha

Pacha is een keten van discotheken met meerdere vestigingen wereldwijd. De bekendste is natuurlijk deze, Pacha op Ibiza. De club bestaat al sinds 1973 en ligt net buiten Ibiza-stad en is eenvoudig vanuit de stad te bereiken. De club heeft meerdere zalen en staat altijd garant voor een geweldige avond.

Ushuaïa

Een hotel en een club in één - Ushuaïa beach is een strandhotel met een buitenclub met ongekende feesten. Zomers zijn hier meerdere keren per week uitbundige feesten waar de grootste DJ's ter wereld optreden. Van Martin Garrix tot David Guetta - allemaal zijn ze hier regelmatig te vinden.

Privilege

Privilege is een echte superclub te noemen en is de grootste nachtclub ter wereld. Met ruimte voor wel 10.000 bezoekers is dit met recht een superclub. De club bestaat al in verschillende vormen en namen sinds begin jaren '70 en heet sinds 1995 'Privilege'. De club ligt vlakbij de club Amnesia en is een must bij een bezoek aan Ibiza.

Hï Ibiza

Hï Ibiza is geopend in 2017 op de plek waar vroeger de legendarische Space club te vinden was. Het ligt aan de overkant van de weg van de Ushuaïa club. Aangezien deze club in tegenstelling tot Ushuaïa de hele nacht open mag blijven is het perfect om deze twee te combineren.

Recreatie op Ibiza

Niet zo van de feesten en de clubs? Ook dan is er genoeg op Ibiza te beleven. Het is een prachtig eiland met een heerlijk klimaat. Er is daarom te genieten van zon, zee en strand. Maar ook daarnaast is er nog van alles te ondernemen op Ibiza en hoef je je geen moment te vervelen.

Stranden van Ibiza

Over het hele eiland zijn prachtige stranden te vinden. Geniet de hele zomer van prachtig weer en de heerlijke Middellandse Zee met zachte temperaturen. Kom je voor zon, zee en strand, dan kom je op Ibiza nooit bedrogen uit. Veel hotels liggen aan het strand of dichtbij het strand. Je loopt dus zo het hotel uit en het strand op om de hele dag te kunnen genieten.

De vele stranden op Ibiza hebben allemaal een eigen karakter. Zo zijn er stranden waar grote strandfeesten zijn al vanaf 4 uur 's middags, maar ook rustigere stranden waar men vooral komt voor rust en genieten van de natuur en het heerlijke weer. Zo is bijvoorbeeld het familiestrand Cala Carbó aan de westkant van Ibiza perfect geschikt voor een rustige dag met een hele familie. Aan de zuidoost zijde van het eiland vind je Las Salinas, juist weer een strand voor de feestende jongeren.

Verken de natuur van Ibiza

Naast stranden heeft Ibiza nog veel andere prachtige natuur te bieden. Geen zin in feesten of strand? Trek het binnenland van het eiland in en verken de prachtige natuur met de auto, fiets of scooter. Vooral in het noorden van het eiland zijn mooie, rustige natuurgebieden te vinden.

Helemaal in het noorden van Ibiza is het natuurpark El Amunts te vinden. Dit is een uniek natuurgebied met prachtige bossen en een fantastische kustlijn met kliffen en een azuurblauwe zee. Het is het grootste natuurreservaat van het eiland en wordt doorgaans niet door veel toeristen bezocht. Dat maakt dit gebied ideaal voor een rustige tocht om even aan de drukte van Ibiza te ontsnappen.

Mountainbiken op Ibiza

Ibiza heeft veel uitgestrekte natuur die met de auto of scooter lastig te verkennen is. Het is dan de keuze om dit wandelend te doen of met een mountainbike. Met een mountainbike kun je grotere afstanden afleggen en meer van het eiland zien in een kortere tijd dan te voet.

Over het hele eiland zijn verschillende mountainbike routes te vinden. Deze routes lopen langs verschillende verlaten baaien en over de mooie, glooiende heuvels van het eiland. Zowel in het midden van het eiland als het rustigere noorden zijn er veel paden te verkennen en kom je vaak ogen te kort. Het is een absolute aanrader om Ibiza eens op deze manier te verkennen.

Boek ook een vakantie naar Ibiza

Zin in een vakantie naar Ibiza om te genieten van de sfeer, de cultuur en de adembenemende natuur? Boek bij ons en geniet van een onvergetelijke vakantie. Ervaar de uitstekende service van ons deskundige reisbureau die klaarstaat om te helpen met alle vragen en informatie.